Syksy oli suuren muutoksen aikaa

Rotaryvuosi 2016-17 lähestyy jo puoliväliä. On hyvä hetki pohtia mitä tavoittelemme, mitä olemme saaneet aikaan ja minkä tavoitteiden saavuttamiseksi tulemme työskentelemään loppukaudella.

Laadimme viime kevään strategiakyselyn perusteella toimintasuunnitelman, jossa on kiteytetty tavoitteemme tälle vuodelle: aktiivinen ja entistä osallistavampi klubi, valmistautuminen vaihto-oppilaaseen 2017-18, kannustetaan jäseniä kv-tehtäviin ja uuden maahanmuuttajien tukemismuodon kehittäminen. Lisäksi tavoitteenamme on osallistua ohjelmiin ja toteuttaa perinteeksi muodostuneita huomiointeja, kuten itsenäisyyspäivänä Kaunialan sairaalaa ja jouluna vääpeli Lehmosta.

Mitä sitten olemme saaneet aikaiseksi? Mielestäni olemme olleet entiseen tapaamme hyvin aktiivinen klubi ja entistä parempaa osallistamista ja osallistumista olen nähnyt ainakin klubin toimihenkilöiden piirissä, josta haluan kiittää heitä kaikkia – erityiset kiitokset Karille, Marcolle, Osmolle, Pasille ja Railille loistavasta työstänne tähän mennessä. Kiitos myös kaikille, jotka olette aktiivisesti antaneet palautetta, tehneet kysymyksiä ja ehdotuksia esim. uuden maahanmuuttajaprojektimme toimintamuodoiksi. Mitä aktiivisempia olemme, sitä paremmin klubimme toimii ja toteuttaa tehtäväänsä.

Vaihto-oppilaaseen valmistautuminen on ollut lähinnä talouden varmistamista ja vaihto-oppilaan ottamisessa rotaryvuodeksi 2017-18 on siten kevään aikana edettävä konkretiaan. Kv-tehtäviin on kannustettu ja kannustamista jatketaan. Parhaiten olemme edenneet maahanmuuttajien tukemisprojektissa, jonka työryhmä on saatu koolle Pasin johdolla. Työryhmällä on hyviä suunnitelmia uusiksi toimintamuodoiksi, joita on tarkoitus kokeilla ja toteuttaa myöhemmin tällä kaudella.

Jäsenmäärämme on ollut vakio 70 jäsentä koko alkukauden ajan. Vaikka tavoitteemme on –jäsenmäärän kasvattamisen sijaan – aktiivisempi, osallistavampi ja laadukkaampi klubi, voisimme hyvin ottaa kevään aikana kaksi uutta jäsentä – onko sinun tuttavapiirissäsi meille sopivia jäsenkandidaatteja? Tulen itse mielelläni – toimintasuunnitelmamme mukaan – tällaisen uuden jäsenen toiseksi kummiksi.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että suuntaamalla huomiomme edellä lueteltuihin kevään tehtäviin tulemme saavuttamaan toimintasuunnitelmassamme olleet tavoitteet tämän rotaryvuoden loppuun mennessä.

Lopuksi haluan onnitella vasta valittuja ensi vuoden heinäkuun alusta aloittavia uusia toimihenkilöitä. Kiitos kun välitätte ja kannatte vastuuta suostumalla tehtäviin. Tehdään kevään aikana yhteistä valmistautumista niin, että pääsette heti toimikautenne alusta vauhtiin.

Niin, mikä se otsikossa viitattu suuri muutos oli? No sehän oli tietysti muutos, jota kukaan ei tiennyt, kun suunnittelimme tätä vuotta. Eli kokouspaikan vaihto Ekbergille ja kokousajan aikaistaminen 15 minuutilla. Tähän mennessä lähes kaikki klubilaiset ovat jo käyneetkin uudessa kokouspaikassamme. Muutosta käytiin alkusyksystä pitkään keskusteluja, mutta kun päätös oli tehty, itse kokouspaikan vaihto on mielestäni sujunut hyvin. Siitä kiitos teille kaikille!

Hyvää Joulun aikaa kaikille!

Timo Valli

District 1420